Boende

Sigtunahöjden Hotell & Konferens

En del av: SIGTUNAHÖJDEN HOTELL & KONFERENS

Och så levde de lyckliga……….

Bröllop i Sigtuna
Ett bröllop är en av livets viktigaste fester då allt ska bli precis som ni har önskat och föreställt er.
Hos oss finns inga givna gränser, vi ser alltid möjligheter till nytänkande och kreativitet för att verkligen göra bröllopsfesten till er drömfest. Med en vidsträckt utsikt över det uppländska landskapet och Mälarens vatten har vi de rätta förutsättningarna för att bidra till att skapa minnen för livet.

Bröllopsplanering
För att skapa de bästa förutsättningarna får ni er egen kontaktperson som kan tipsa om fotograf etc.
Vill ni starta upp bröllopsfirandet redan kvällen innan kan vi ordna det. Då föreslår vi en mer avslappnad tillställning med till exempel grill ute på verandan.

Mat & Dryck
Inled festen med en välkomstskål i solskenet på verandan med en fantastisk utsikt över Mälaren och Sigtuna eller inomhus vid brasan – väder och säsong avgör vad som passar bäst.
Vi lägger stor vikt på maten och vill att er bröllopsmiddag ska bli en måltid att minnas. Våra kockar arbetar med lokala råvaror från svenska uppfödare och odlare, gärna ifrån Roslagen och Uppland. Att välja råvaror som är ekologiska eller biodynamiska är en självklarhet för att ge er som gäster en mer hållbar och godare matupplevelse. Läs mer om Restaurang Skog.
Bröllopsmiddagen komponeras av köksmästarna i samarbete med er. Ni kan vara säkra på att teamet i köket och Restaurang Skog kommer att göra sitt yttersta för att skapa ert livs fest. För oss är det viktigt att ni känner er trygga med vad vi levererar, därför ingår alltid en provsmakning av menyn.
Drycken väljs omsorgsfullt till förrätt, varmrätt och dessert. Vi dukar vackert till fest efter det tema ni väljer.

Dans & mingel
Orangeriet, som ligger i anslutning till bar och restaurang, passar bra för kvällens dans och underhållning. I baren serveras drinkar med eller utan alkohol, flera ölsorter samt viner med olika ursprung. En stor del av utbudet är ekologiskt.

Bröllopsnatt
Bröllopsdagen är en dag långt utöver det vanliga och kräver därför lite extra omsorg. Gör er bröllopsnatt till en natt att minnas genom att bo exklusivt hos oss. Vi har ett fint erbjudande där bl. a champagne och 50 minuter valfri spa-behandling ingår.
Med våra 154 bäddar tar vi givetvis även väl hand om de av era gäster som önskar övernatta.

Dagen därpå
Morgonen efter den stora festen samlas ni för en generös brunch, en perfekt avslutning på bröllopshelgen.

Vigsel
Vill ni gifta er på Sigtunahöjden passar den stora verandan med utsikt över Mälaren och det vackra landskapet bra. Om det regnar flyttar vi inomhus.
För er som önskar vigsel i kyrkan föreslår vi en av Sveriges äldsta tegelkyrkor, den medeltida Mariakyrkan som ligger mitt i vackra Sigtuna stad. Om ni föredrar en lantligt belägen kyrka, rekommenderar vi Haga kyrka som ligger ca 5 km norr om Sigtuna. Den är mindre och fint belägen i det uppländska jordbrukslandskapet. Läs mer om vigsel i Sigtunas kyrkor här.
För er som önskar en borgerlig vigsel är Sigtuna Rådhus, som också är Sveriges minsta rådhus byggt 1744, mycket populärt som vigsellokal.

Snabbfakta:
Antal middagsgäster: 130 personer
Yta matsal: 236 kvm
Danslokal, intill matsalen: 79 kvm
Bar: öppen till senast 03.00
Antal hotellrum: 98, varav 54 dubbelrum och bröllopssvit (154 bäddar)

Avstånd från Stockholm: 45 min
Avstånd från Arlanda: 15 min
Avstånd från Uppsala: 40 min

Kontaktinformation

Hertigvägen 7
19331 SIGTUNA
Telefon: 08-59257700

E-post: info@sigtunahojden.se
Hemsida: https://sigtunahojden.se/

Hitta hit

Mer från SIGTUNAHÖJDEN HOTELL & KONFERENS

Utbud